dimarts, 21 de juliol del 2009

Un moble de cartó?

Fa temps que seguia amb interès el reciclatge de cartons per a la creació de mobles. Com la tècnica general em sembava massa complicada en alguns aspectes (creació d'esquelets d'estructura), he provat a fer-ho de la manera més simple.
Amb un parell de capses, antics contenidors de dues cadires d'oficina, he fet un moblet per a posar pintures i eines mentre "festumejo".
Fases 1 i 2:



Després de muntar les caixes en la forma desitjada, a base de cinta de pintor, fer les potes necessàries unint entre si tres tubs de cartó (del rotlle de paper higiènic).
Finalment, recobrir-ho tot de capes i capes encolades de paper de diari o similar. És la part més feixuga perquè cal esperar un temps entre cada aplicació i, a ser possible, emprar dos tipus de paper o de color de paper per a distingir la superposició de capes.
Fases 3, 4, 5 i detall:



Pintar de color acrílic base (blanc) i acabar en un to contrastat (groc en aquest cas). A més, per guarnir de manera simple el moble, s'ha optat per enganxar als prestatges una sèrie de fotocopies sobre paper groc (són d'uns motius apareguts amb aquesta finalitat en un número de la revista Marie-Claire Idées).



Per fondre una mica fotocòpies i el color de fons, s'ha fet un esponjat d'acrílic daurat. Després, una capa de vernís ecològic brillant a l'aigua, i llestos!

Com s'observa en les fotos, hi ha prestatges que s'han deformat una mica amb la humitat. És evident que la tècnica oficial deu funcionar molt millor però, en fi, és el que té, experimentar.

.: ARA SONA: Todo irá bien - Chenoa :.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Podeu enviar comentaris en català, castellà, anglès, francès, italià o portuguès. En cas de respondre, es farà en algun dels tres primers idiomes.
You can send your comments in catalan, spanish, english, french, italian or portuguese. In case of answering, it will be done in one of the three first languages in list.