divendres, 20 de novembre del 2009

Decoupage amb tovallons de paper

La tècnica del decoupage sempre és molt interessant. Fent servir tovallons de paper, però, s'hi afegeix la complicació del material, delicat de per si. Així i tot, sol donar molt bon resultat en qualsevol cas, malgrat les possibles "pífies".
El següent projecte consistia en guarnir unes capses per emmagatzemar a la cuina els tovallons de paper que no caben al dispensador d'ús diari (encara en faig servir, ho confesso, malgrat que suposo que no és ecològic). Tenir-los al rebost no resultava pràctic. Per evitar que els canvis de temperatura de la cuina els facin malbé, què millor que unes capses de fusta? La mida de les que vaig poder aconseguir -destinades, en principi, a contenir bossetes de te- és una mica justa però fa el fet, que és el que compta.



No vaig poder fer fotos del procés però no és gens embolicat:
1. Treure les tanques i les frontisses (la part més "difícil").
2. Preparar la fusta per pintar.
3. Pintar amb la base adient pel motiu escollit (color mantega, en aquest cas). Deixar assecar.
4. Decidir la distribució dels motius retallats (roses) i, en acabat, adherir al suport amb la cola més adient (aquí es va fer servir làtex).
5. Cobrir també la part de dins, si es vol (els tovallons del projecte són de mida petita i es van utilitzar sense retallar).
6. Com de costum, m'agrada fer una passada sobre el conjunt amb una mica de pintura daurada, al pinzell sec. Hi dóna un toc especial, molt del meu gust.
7. Envernissar a l'aigua.
8. Tornar a muntar tanques i frontisses.
9. Finalment, encolar a la base un tros de feltre o similar.

En vaig fer dues, i les tinc apilades en un prestatge de la cuina.

.: ARA SONA: Un Hecho Obvio - Laura Pausini :.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Podeu enviar comentaris en català, castellà, anglès, francès, italià o portuguès. En cas de respondre, es farà en algun dels tres primers idiomes.
You can send your comments in catalan, spanish, english, french, italian or portuguese. In case of answering, it will be done in one of the three first languages in list.