dimarts, 29 de juny del 2010

Personalitzar un xal planer

Fa poc, ma germana em va regalar un xal obtingut en una promoció comercial. Era planer, d'un to groc molt pàl·lid que no lligava amb res, de manera que l'objectiu era donar-li una mica de vida, personalitzar-lo.

Materials:

- pintura per a tela (aquí, blau, morat i daurat), de la que es fixa planxant
- segell d'estampar (en aquest cas, de fabricació pròpia, amb una planxa de linòleum)
- pinzells
- paper de diari per protegir la superfície de treball
- pes per prémer el segell

Instruccions:

1. Primer, és clar, calia canviar el color base. Casualment, necessitava un xal que lligués amb roba texana, de manera que em vaig inclinar pel blau, amb tocs de morat per evitar que, en combinació amb el groc base, quedés verdós.

El tenyit es va fer per immersió.

Malauradament, no en vaig poder fer fotos, d'aquesta etapa; només del procés final.

2. Un cop sec i planxat, es va estendre el xal sobre paper de diari i es va procedir a estampar amb un segell de linòleum (de motiu barroc) i pintura daurada.

S'havia decidit de repetir el motiu tres cops, formant un conjunt triangular.

Cada vegada, es va col·locar un pes damunt la planxa de linòleum per assegurar una estampació uniforme, i entre aplicació i aplicació es va deixar assecar completament la pintura.

3. Acabada l'estampació en tots dos extrems del xal, només va caler planxar durant el temps especificat pel fabricant de la pintura, a fi de fixar els pigments.

.: ARA SONA: La Vie en Rose - Goldfinga :.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Podeu enviar comentaris en català, castellà, anglès, francès, italià o portuguès. En cas de respondre, es farà en algun dels tres primers idiomes.
You can send your comments in catalan, spanish, english, french, italian or portuguese. In case of answering, it will be done in one of the three first languages in list.